Volkswagen e-Golf

Volkswagen plant een nieuwe, betaalbare elektrische auto, 's werelds eerste op grote schaal te produceren EV. 

Volkswagen zou van plan zijn om met een geheel nieuwe elektrische auto te komen náást de e-Golf. Hoewel de twee veel technologie zullen delen wordt het nieuwe elektrische voertuig (EV) goedkoper dan de volgende generatie e-Golf. Bovendien krijgt de nieuwkomer een apart uiterlijk. Belangrijker is dat het bereik groter zal zijn, met 300 km op een lading stroom. 

Dit bericht wordt gemeld door het Australische (online) tijdschrift Motoring. Het schrijft de plannen toe aan Herbert Diess, CEO van Volkswagen-personenauto's. De EV zou deel uitmaken van plannen om Volkswagens imago te verbeteren. 

Uit de voorstellen zou blijken dat de EV 's werelds eerste elektrische auto moet worden die op grote schaal geproduceerd zal worden. Om de kosten beperkt te houden zal veel van de technologie worden gebruikt van de aanstaande, achtste generatie e-Golf. Beide zouden op het modulaire 'elektrische' platform MEB komen te staan.

Deze bodemplaat is onlangs geïntroduceerd in de Budd-e Concept (die overigens ook in productie wordt genomen). De achtste generatie Volkswagen Golf wordt verwacht in 2018. Wanneer de e-Golf en de hier aangekondigde EV verschijnen is nog onbekend.