Subaru heeft de XV voorzichtig vernieuwd. Niet alleen aan de buitenkant, ook binnenin en motorisch heeft Subaru aan de auto geschaafd.

Meer een botox-behandeling dan een facelift, zo is de verjonging van de Subaru XV het best te omschrijven. Subaru is bij het aanpassen van de hatchback namelijk voorzichtig te werk gegaan. De indeling van de koplampen is gewijzigd, ze zijn nu voorzien van led-dagrijverlichting in dezelfde vorm als de nieuwe Levorg heeft. De grille heeft een dubbele chromen strip gekregen en bij de mistlichten zijn L-vormige chromen inzetstukken aangebracht. Verder is ondergrille gewijzigd, de achterspoiler vernieuwd, zijn de achterlichten voorzien van wit glas en hebben kopers keuze uit nieuwe kleuren en lichtmetalen wielen.

Binnenin gebruikt Subaru mooiere kunststoffen en hoogglans zwarte en alumniumkleurige afwerkingstrips, waardoor de uitstraling van het dashboard hoogwaardiger moet zijn. De belangrijkste verbetering is de komst van een nieuw infotainmentsysteem met 7 inch aanraakscherm, met ondersteuning Apple spraakbediening (Siri), nieuwe navigatiesoftware en de mogelijkheid om een achteruitrijcamera aan te sluiten.

De XV is in Nederland leverbaar met een 1.6 en een 2.0 boxermotor. Die laatste is 2 procent zuiniger geworden en stoot dus ook iets minder CO2 uit, namelijk 151 g/km.

De prijzen zijn al bekend en liggen iets lager dan voorheen. Je vindt ze hieronder in de tabel, bestellen kan per direct. 

Prijzen Subaru XV
benzine
1.6i 114 pk CVT aut.       Intro 25.995 euro
Comfort 27.995 euro
2.0i 150 pk CVT aut. Comfort 29.995 euro
Premium     33.495 euro