De V12 keert terug in de 7 Serie. De topuitvoering heet nu M760Li xDrive. Er komen versies met en zonder sportieve uiterlijke kenmerken.

BMW rondt het assortiment van de nieuwe 7 Serie aan de bovenkant af met de M760Li xDrive. Het vermogen van de 6.6 V12 TwinPower turbomotor is ten opzichte van het vorige model met 56 pk verhoogd tot 600 pk. Het koppel is 800 Nm. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de limousine in 3,9 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Als je het M Drivers Package bestelt, dan zet BMW de begrenzer op 305 km/u. De V12-motor is gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak.

De M760Li beschikt standaard over het Executive Drive Pro-onderstel, dat comfort moet verenigen met sportieve rijdynamiek. De actieve stabilisatie zorgt ervoor dat de 7 Serie in bochten minder overhelt en de achterwielen sturen mee, zodat de auto wendbaarder is. Verder krijgt de twaalfcilinderuitvoering M Sport-remmen met blauwe remklauwen.

Aan de buitenkant is de M760Li te herkennen aan de grote luchtinlaten in de voorbumper, de 20 inch M-wielen, diverse V12-badges en de in Cerium Grey uitgevoerde grille-omlijsting, bumperstrips, spiegelkappen, portiergrepen en uitlaatpijpeindes. In het interieur zijn V12-logo’s te vinden op de dorpels en middentunnel, hoogglans zwarte panelen, hoogpolige tapijten, een met Alcantara bekleed plafond en een M-sportstuur. Hoeven al die sportieve accenten niet zo? Dan kan je ook kiezen voor de V12 Excellence-uitvoering, zonder M-Sport-accenten en met meer chromen details aan de buitenkant en hout in het interieur.

De prijs van de M760Li xDrive is nog niet bekend, de nieuwe topvoering verschijnt aan het eind van de zomer bij de dealers.