Van de vele debutanten die aangekondigd worden voor de aanstaande autosalon van Genève kregen we deze week onder meer de Seat Ateca al te zien. In Chicago onthulde Kia de Niro. Naast deze SUV's was er de première van de Opel Ampera-E.

Op de Chicago Auto Show heeft Kia de compacte SUV Niro onthuld. Deze komt alleen als hybride op de markt. De stekkerhybrideuitvoering van de Kia Optima debuteert eveneens op de beurs. Verrassing: de Opel Ampera-E is een heel andere auto dan de huidige Ampera. Deze elektrische, compacte hatchback met MPV-trekjes biedt plaats aan vijf personen. 

Nieuwkomers in Genève

De eerste SUV van Seat draagt de naam Ateca, is langer dan de Leon en beschikt over de nieuwste rijhulpsystemen. Je kunt de nieuweling op onze site ook op video zien. De personenversie van de Peugeot Traveller krijgt de naam Combispace mee, plus veel luxe opties. Er is keuze uit vijf tot negen zitplaatsen. De Traveller i-Lab conceptcar benadrukt nog eens welke mogelijkheden de bestelwagen biedt. 

Ferrari GTC4Lusso

Ook te zien op de autosalon van Genève

Ferrari heeft de FF grondig verbouwd en omgedoopt tot GTC4Lusso. Het vermogen van de V12-motor is naar 690 pk gestegen. NanoFlowCell toont de (bijna) productieklare Quant FE en compactere Quantino, beide met revolutionaire 'flowcell' aandrijflijn.

Voor de beurs in het Zwitserse Genève worden nog steeds debutanten aangekondigd, deze week onder meer de nieuwe Renault Scénic, de Audi Q2 en de vernieuwde Alfa Romeo Giulietta. Ruimtewonder Volvo V90 is al uitgelekt. Volg al ons Genève 2016-nieuws hier. 

Nu (snel) te koop

Ford opent per direct de orderboeken voor de Edge. De vanafprijs van de SUV bedraagt 56.165 euro. Wie een RS Q3 Performance wil kopen betaalt minimaal 87.390 euro. BMW introduceert een uitgebreide lijn van M Performance Parts voor de M2. Nu de Renault Talisman in de showrooms arriveert voerden we er een rijtest mee uit. Werpt Renaults hoge inzet z'n vruchten af?