BMW start binnenkort met de introductie van speciale edities van de i8. Waarmee beter te beginnen dan met de i8 Protonic Red Edition in de kleur van de liefde, nu Valentijnsdag voor de deur staat?

BMW meldt dat het tevreden is met de goede verkoopcijfers van de plug-in hybride i8. Vorig jaar gingen bijna 5.500 exemplaren over in handen van eigenaren en leaserijders. Het merk is daarnaast met recht trots op de vele onderscheidingen die de auto ten deel zijn gevallen, waaronder de World Green Car of the Year-verkiezing, plus de International Engine of the Year voor de TwinPower Turbo driecilinder én de hybride aandrijflijn waarvan de motor deel uitmaakt. 

Het Beierse merk viert deze heuglijke feiten met de aankondiging van diverse speciale series, die slechts een beperkte tijd geproduceerd zullen worden. Het spits wordt afgebeten door de BMW i8 Protonic Red Edition. Een uitstekende keuze, zo vlak voor Valentijnsdag, om de lak uit te voeren in de kleur van de liefde. Gecombineerd met de zwarte en Frozen Grey metallic delen komt de sportwagen mooi tot z'n recht. 

De lichtmetalen wielen waarop de i8 Protonic Red Edition staat hebben een W-spaak 470-design en zijn uitgevoerd in de kleur Orbit Grey metallic. In de passagierscabine zijn diverse elementen afgewerkt in onder meer carbon. De dubbele stiksels op de bekleding zijn dan weer in rood uitgevoerd. Een auto om verliefd op te worden?

De BMW i8 Protonic Red Edition debuteert voor het publiek begin maart op de autosalon van Genève. Het speciale model wordt vanaf juli geproduceerd. Tegen die tijd verwachten we de prijs te kunnen melden.