Mercedes-Benz C-Klasse Cabrio

Er verschijnt een cabrioversie van de Mercedes-Benz C-Klasse! Over enkele weken is 'ie al te zien op de autosalon van Genève.

Nooit eerder heeft Mercedes-Benz een cabriolet aangeboden van de C-Klasse. Voor alles moet echter een eerste keer zijn dus op de aanstaande autoshow van Genève, in de eerste week van maart, wordt 'ie onthuld. 

De aankondiging op Twitter gaat gepaard met bijgaande schets en het onderschrift: 'Een publiek geheim: voor de eerste keer in de modelgeschiedenis zal de #CKlasse beschikbaar zijn als een Cabriolet.' Op de sociale mediasite van het merk wordt hieraan toegevoegd: 'De sportieve vierzitter met softtop is gebaseerd op de succesvolle coupéversie.'

Deze Coupé is sinds kort geheel vernieuwd, als onderdeel van de introductie van de vierde generatie C-Klasse. We verwachten de C-Klasse Cabrio met vergelijkbare motoren en transmissies als de coupé, inclusief een AMG C63-uitvoering. 

Naar verwachting verschijnt de cabriolet in de betaalbare C-Klasse eind van de zomer, begin herfst in Nederland. Dan zullen de prijzen bekendgemaakt worden. 1 maart is het eerst tijd voor het publieksdebuut in Genève.