Nieuw infotainmentsysteem Volkswagen

Volkswagen heeft een nieuwe versie van zijn infotainmentsysteem gepresenteerd op de CES elektronicabeurs in Las Vegas. Gebarenbediening en een variabel in te delen beeldscherm zijn de belangrijkste noviteiten.

Volkswagen presenteert een nieuwe versie van zijn infotainmentsysteem. Het merk presenteert de grootste uitvoering, met 9,2 inch beeldscherm, in de e-Golf op de CES technologiebeurs in Las Vegas. Fysieke knoppen heeft het nieuwe systeem nauwelijks meer. Er zijn vier touch-knoppen aan de zijkant en een draaiknop. Het scherm is naar eigen inzicht in te delen in drie subschermen of een grote weergave.

De bediening kan naast aanraking ook met diverse gebaren en een verbeterde versie van spraakbesturing. Daarmee is nu ook mogelijk om de auto te starten. De ondersteuning voor spraakbediening op het beeldscherm is verbeterd, voor meer gebruiksgemak.

Uiteraard is Volkswagens nieuwste infotainmentsysteem ook voorzien van Android Auto en Apple Carplay, waarmee apps van een smartphone gebruikt kunnen worden op het scherm in de middenconsole. Andere noviteiten zijn de toevoeging van de nieuwste USB-C-poort, voor snelle data-overdracht, en de mogelijkheid voor het draadloos opladen van een smartphone.

Volkswagen zal het nieuwe systeem later dit jaar gefaseerd aanbieden in zijn modellen.