Hier is de vernieuwde Ford Mondeo. De auto wordt deze week op de autoshow van Detroit gepresenteerd.

Detroit maakt deze week kennis met de vernieuwde Ford Mondeo. Europese kopers moeten nog even geduld hebben, de auto zoals je die hier ziet zal waarschijnlijk in de loop van volgend jaar beschikbaar zijn.

De nieuwe neus geeft de Mondeo, die in de Verenigde Staten Fusion heet, een modernere en chiquere aanblik. Daarvoor verantwoordelijk zijn de nieuwe grille, nieuwe bumper en nieuwe koplampen met optioneel volledige led-techniek. Aan de achterkant zorgen de vernieuwde lichtunits, meer chroom en een aangepaste bumper voor een frisse uitstraling.

In het interieur vinden we de nieuwe versie van het Sync multimediasysteem van Ford. De automaatversies hebben voortaan een draaiknop in plaats van een traditionele automaatpook.

Ford geeft alleen nog informatie vrij over de vernieuwde Amerikaanse motorversies, waaronder een plug-in hybride en een sportieve topversie met 325 pk sterke 2.7 V6-motor. Of die ook naar Nederland komen is nog niet bekend, we verwachten daarover later dit jaar meer informatie te krijgen.