Gaat Lexus ooit nog een productiemodel maken van de spectaculaire LF-LC concept car? Ja!

4 jaar na de onthulling van de LF-LC concept car is het zover: Lexus presenteert de LC 500! Het ontwerp van het studiemodel is zoveel mogelijk intact gebleven. De productie-auto meet in de lengte 4,76 meter, in de breedte maar liefst 1,92 meter en de hoogte is slechts 1,34 meter. Met die maten is de LC 500 een echte sportcoupé. Lexus noemt de auto een 2+2, wat betekent dat er wel een achterbank is maar dat je daar nauwelijks op kunt zitten.

De LC 500 staat op een nieuw platform, dat later ook door andere modellen van Lexus gebruikt gaat worden. De 5,0 liter V8-motor kennen we al uit de RC-F en GS-F en produceert 477 pk vermogen en 530 Nm koppel. Een primeur is de automaat met tien versnellingen, die er mede aan bijdraagt dat de LC 500 in minder dan 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert.

Lexus heeft ook aan andere zaken gedacht, zo loopt de LC 500 op het gebied van veiligheid voorop. Alle snufjes uit de andere Lexus-modellen zijn ook in de sportcoupé verkrijgbaar. Verder is de coupé het eerste model dat de beschikking heeft over een nieuwe generatie van Lexus’ multimediasysteem.

De LC 500 debuteert op de autoshow van Detroit deze week en zal eind dit jaar naar Nederland komen. De prijzen zijn nog niet bekend.