De Mini Cabrio heeft een John Cooper Works-behandeling ondergaan. Nu kan je dus ook met het dak eraf genieten van de ‘krachtigste motor ooit’ in een Mini.

De Mini John Cooper Works is er nu ook als Cabrio. De 2.0 viercilinder turbomotor levert net als in de hatchback 231 pk en is de krachtigste motor die Mini op dit moment levert. Ten opzichte van de Cabrio Cooper S is de vermogenstoename 39 pk.

De John Cooper Works Cabrio is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak en een zestraps automaat. Die laatste uitvoering is zuiniger en sneller. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de Cabrio JCW in 6,5 seconden, de topsnelheid is 240 km/u. Het brandstofverbruik is 5,9 l/100 km (1 op 16,9). Voor de handgeschakelde versie gelden de volgende cijfers: van 0-100 km/u in 6,6 seconden en een verbruik van 6,5 l/100 km (1 op 15,3).

De snelste Mini Cabrio  is standaard voorzien van Brembo sportremmen, 17 inch lichtmetalen wielen, snelheidsafhankelijke Servotronic-besturing, airconditioning, een rijstandenknop en parkeersensoren. Een van de opties is adaptieve dempers. De uiterlijke verfraaiingen omvatten onder andere speciale bumpers, extra luchtinlaten en sportieve elementen in het interieur.

De prijs van de Mini Cabrio JCW is nog bekend, hij verschijnt in het voorjaar bij de dealers.