Een nieuwe Renault-pick-up, nieuwe generaties van de Citroën C3 en Porsche Panamera, het Nederlandse debuut van de Ford Ka+ - er is veel modelnieuws deze week. Daarom vind je ook extra veel fotoreportages en video's op onze site.

De nieuwe generatie Citroën C3 past in de nieuwe lijn van eigenwijze maar praktische modellen. Optioneel is de auto te voorzien van de inmiddels bekende Airbumps en een afwijkende kleur voor het dak, de spiegelkappen en de mislichtomlijsting. Bij de eveneeens geheel nieuwe Panamera legt Porsche de lat op veel gebieden een stuk hoger dan voorheen.

Nog meer nieuwkomers

Renault betreedt het segment van de 1 tons pick-ups met de Alaskan. Die kan een aanhangwagen tot 3.500 kilogram trekken. We bezochten de presentatie van de Ford Ka+ op Nederlandse bodem en constateerden dat deze een stuk ruimer is dan de 'oude', driedeurs Ka; het is dan ook een volledig andere auto in een segment hoger.

Tot slot heeft Cadillac diverse, kleine wijzigingen doorgevoerd aan de CTS. Vanwege de vele debutanten deze week presenteren we vier nieuwe video's en vijf fotoreportages. Van de hippe Citroën C3 tot de agressieve Mercedes-AMG GT R, alle beelden zijn de moeite waard om te bekijken.

Renault Alaskan

Speciale uitvoeringen

Volkswagen kondigt voor de Touareg de Executive Edition aan die in een gelimiteerde oplage op de markt komt. Samen met jachtbouwer Riva heeft Fiat de 500 Riva ontwikkeld. Van deze speciale 500, die het gevoel van een exclusieve speedboot oproept, zijn de prijzen al bekend. Verder is de Ford S-Max Vignale nu te bestellen. De luxe uitvoering heeft een vanafprijs van 48.365 euro. De Nissan Note Black Edition is aangekleed met sportieve en zwarte elementen.

Goodwood Festival of Speed

Vorig weekend vermaakten duizenden 'petrolheads' zich in het Engelse Goodwood op het Festival of Speed. Op het festijn werden ook nieuw modellen onthuld, waarvan de Mercedes-AMG GT R de belangrijkste was. De auto, met meer autosporttechniek dan welke andere productie-Mercedes ooit, is ontwikkeld op het Nürburgring-circuit. Andere Goodwood-premières waren van onder meer Rolls-Royce, McLaren en Lamborghini.

Ook nieuw op Autokopen.nl

Sportieve SUV's zijn niet nieuw, maar het is niet makkelijk om dat concept goed uit te voeren. In een rijtest hebben we gekeken of het Jaguar met de F-Pace is gelukt. Goed nieuws: een flink aantal voordeelacties zijn verlengd. Je herkent ze in onze actierubriek aan het 'update'-label. Ook nieuwe acties zijn er weer volop en volgende week verwachten we er alleen maar meer. Tot dan!