We waren deze week te gast bij Toyota, dat veel nieuwtjes heeft. Zelf testten we twee auto's. Onder de nieuw gepresenteerde auto's zitten opvallend veel snelle en bijzondere modellen.

Zo heeft Ferrari het dak van de LaFerrari afgehaald. Helaas is de volledige oplage van deze Spider al uitverkocht. In navolging van de reguliere Clio-uitvoeringen is de Renault Clio R.S. vernieuwd. Aston Martin heeft een prototype onthuld. En wát voor een: deze extreme supercar AM-RB 001 wordt ontwikkeld in samenwerking met het Formule 1-team Red Bull Racing. En dan zijn er nog de speciale uitvoeringen van de Morgan 3 Wheeler, Pagani Zonda en Ford GT.

Verwacht: de Skoda Kodiaq

Het debuut laat nog even op zich wachten, maar Skoda komt nu alvast met de eerste informatie over de Kodiaq. Slimme interieuroplossingen, veel ruimte en moderne motoren zijn de speerpunten van de nieuwe SUV.

Toyota Mirai bij Shell waterstofstation in Duitsland

Prijskaartjes

Fiat heeft de prijzen bekendgemaakt van de bedrijfswagen Talento. De opvolger van de Scudo staat deze maand in de showroom. De instapprijs van de Opel Mokka X bedraagt 22.995 euro. De compacte SUV is vanaf het najaar te verkrijgen. Ook zijn de prijslijsten van de vernieuwde Renault Clio en nieuwe Peugeot 3008 vrijgegeven.

Toyota nieuwtjes

Toyota start nog dit jaar met de levering van de Prius Plug-in. Vroege beslissers kunnen daardoor nog profiteren van 15 procent bijtelling. Nog voordeliger uit (want 4 procent bijtelling) zijn leaserijders met de waterstofauto Toyota Mirai; deze is nu ook te bestellen door particuliere en zakelijke rijders. Dochtermerk Lexus brengt van de nieuwe LS ook een waterstofversie uit. Het Nationaal Waterstof Platform werkt ondertussen aan de uitbreiding van tankstations voor waterstof.

Wij kregen bij Toyota een preview van de compacte cross-over C-HR. Design neemt een belangrijke plek in, zowel van binnen als van buiten. Verder heeft Toyota deze week de 'limited edition' Yaris Orange Sport gepresenteerd. 

Renault Talisman Estate

Verder nieuw op Autokopen.nl

We hebben twee nieuwe autotests. Als eerste namen we de Porsche 718 Boxster S onder de loep, een sportieve maar ook comfortabele en praktische auto. Nummer 2 is de Renault Talisman Estate, een prettige en ruime reiswagen - pardon, voiture - met Frans charisma.

Op onze site staan weer veel nieuwe acties, waaronder btw-vrije en voordelig aangeklede actiemodellen. Het voordeel dat je nu al in onze actierubriek aantreft wordt volgende week aangevuld met meer nieuwe acties.