BMW zwaait de huidige generatie 5 Serie in stijl af met de M5 Competition Edition. Van deze aangescherpte M5 bouwt BMW tweehonderd exemplaren, honderd zwarte en honderd witte.

De nieuwe generatie BMW 5 Serie komt eraan, maar niet voordat het merk nog een keer gas geeft met de huidige. De M5 Competition Edition is een gelimiteerd model, waarvan er tweehonderd gemaakt worden. Daarvan is de helft wit en de andere honderd zijn zwart.

De Competition Edition heeft 40 pk meer vermogen en 20 Nm meer koppel dan de reguliere M5, wat het totaal op 600 pk en 700 Nm brengt. Dat heeft uiteraard positieve gevolgen voor de prestaties, de gelimiteerde uitvoering accelereert bijna een halve tel sneller van 0 naar 100 km/u, in 3,9 seconden. Het onderstel is aangepast aan de verbeterde prestaties, de Competition Edition is 1 centimeter verlaagd, heeft straffere veren, dempers en stabilisatoren. Verder heeft BMW het stabiliteitssysteem en het M-differentieel opnieuw afgesteld.

Aan de buitenkant onderscheidt de Competition Edition zich met diverse hoogglans zwarte en koolstofvezel details en de speciale 20 inch gepolijste wielen. Binnenin monteert BMW M-sportstoelen met M-opschrift in de hoofdsteunen. De zwarte lederen bekleding is afgewerkt met witte stiksels en op het dashboard is af te lezen wat het totale productie-aantal van de Competion Edition is. De uitrusting van de gelimiteerde versie is ten opzichte van de reguliere M5 aangevuld met onder andere een Bang & Olufsen audiosysteem, een head-up display en stoelverwarming.

De Nederlandse prijs van de BMW M5 Competition Edition is nog niet bekend.