De productplanning van Mercedes-Benz voor 2017 is bekend. Daarin staan opnieuw uitbreidingen van het toch al omvangrijke modelgamma. Wat te denken van de GLA Coupé en een cross-over-uitvoering van de E-Klasse?

Mercedes-Benz breidt zijn gigantische assortiment volgend jaar opnieuw uit met nieuwe modellen. Vooral SUV-achtigen en sportauto’s staan er op de planning in 2017, zo blijkt uit het overzicht waarin alle Mercedes-Benz-nieuwtjes voor het komende jaar staan vermeld. De meest opvallende aanvulling is de GLA Coupé. Inderdaad, een compacte SUV-coupé. Die bestaat nog niet en Mercedes-Benz zal het eerste merk zijn dat zo’n model op de markt brengt.

Van de nieuwe E-Klasse komt voor het eerst een ‘all terrain’-uitvoering, op basis van de Estate. Deze opgeruigde versie met meer bodemspeling zal voorzien van kunststof beschermingsranden en vierwielaandrijving, zodat hij in het terrein zijn mannetje staat. Dat moet ook de al eerder aangekondigde pick-up doen, die halverwege 2017 op de markt komt.

Het sportautonieuws van volgend jaar omvat twee modellen, met de namen GT C Coupé en GT C Roadster. Het is nog niet duidelijk om wat voor modellen het gaat, aangepaste versies van de bestaande Mercedes-AMG GT of nieuwe modellen die meeliften op de goede naam die de GT heeft opgebouwd.

Naast de ‘all terrain’ –uitvoering van de nieuwe E-Klasse verschijnen volgend jaar ook de nieuwe Coupé en Cabriolet van de E in de showrooms. Het laatste nieuwtje is dat het vlaggenschip van Mercede-Benz, de S-Klasse, een update krijgt.