Toyota Prius Plug-in Hybrid

De prijs van de Toyota Prius Plug-in Hybrid bedraagt 34.495 euro. Als je de auto nog dit jaar leaset, profiteer je van 15 procent bijtelling.

Stekkeren in de Toyota Prius Plug-in Hybrid kan vanaf 34.495 euro. Voor zakelijke rijders lonkt 15 procent bijtelling, maar dan moet je de auto nog wel dit jaar op kenteken zetten. Toyota kan de Prius Plug-in Hybride vanaf eind dit jaar leveren, dus op tijd bestellen is een must. Ondernemers kunnen profiteren van de Milieu Investeringsaftrek (MIA), omdat de Toyota minder dan 30 g/km CO2 uitstoot.

De uitrusting van de Prius Plug-in is standaard zeer riant. Toyota levert de stekkerhybride alleen als Business Plus-uitvoering met een navigatiesysteem, 8 inch beeldscherm, led-koplampen, lichtmetalen wielen, airconditioning met automatische klimaatregeling, adaptieve cruise control, head-up display en een regensensor. Als optie is er het Luxury Pack, dat 1.500 euro kost en onder andere een inparkeersysteem en een JBL audiosysteem omvat.

In de loop van volgend jaar voegt Toyota een interessante optie toe: een dak met zonnepanelen. Daarmee kunnen deels de accu’s worden opgeladen en tijdens het rijden leveren de panelen stroom aan de airconditioning. De 122 pk sterke Prius Plug-in Hybrid kan aan het stopcontact in 2 uur worden opgeladen.

Update 8-8-2016

De levering van de Prius Plug-in Hybrid is vertraagd. Daardoor komen leaserijders toch niet in aanmerking voor 15 procent bijtelling. Lees meer.