Het kleine, exclusieve automerk Bristol is terug met een nieuw model. 5 jaar nadat het merk door een Indiaas bedrijf werd behoed voor een faillissement is er een nieuw model: de Bullet speedster.

Bristol is terug! Het Britse automerk presenteert de Bullet, ter ere van de zeventigste verjaardag van het merk. Bijna was het nooit zover gekomen, 5 jaar geleden werd het merk van een faillissement gered door het Indiase bedrijf Kamkorp Group.

De Bullet is net als voorgaande modellen van Bristol zeer exclusief, de oplage is slechts zeventig stuks. De auto’s worden met de hand gebouwd, met exclusieve materialen als koolstofvezel en hout. Ondanks het klassieke uiterlijk is de techniek modern. Zo heeft de Bullet Speedster een aanraakscherm en WiFi-functies.

De speedster wordt aangedreven door een 4,8 liter V8 BMW-motor, die door Bristol lichtjes is aangepast. Het vermogen is 370 pk, waarmee de Bullet in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u schiet. Bristol geeft een topsnelheid op van 250 km/u.

Als je de Bullet speedster wilt kopen, dan moet je naar Londen. Het merk heeft geen dealers en verkoopt de modellen direct vanuit de fabrieksshowroom. De prijs in Engeland bedraagt omgerekend zo’n 300.000 euro, maar als je de auto naar Nederland wilt halen komt daar nog een bedrag aan BPM-belasting bij. Die wordt gebaseerd op de hoeveelheid CO2-uitstoot, maar dat getal is nog niet bekend.