We hebben de prijzen van de vernieuwde VW Up!, de plug-in hybride Toyota Prius en de elektrische Hyundai Ioniq. Volkswagen heeft de nieuwe generatie Crafter gepresenteerd en wij testten hun Tiguan. Leuk is de comeback van het Britse merk Bristol. 

Volkswagen presenteert een compleet nieuwe generatie van de Crafter, de grootste bedrijfswagen van het merk. Speciaal voor dit model heeft Volkswagen zijn 2.0 TDI dieselmotor geoptimaliseerd. De nieuwe bestelwagen moet op het gebied van veiligheid de lat flink hoger leggen in zijn segment. 

70 jaar geleden werd het exclusieve Britse automerk Bristol opgericht en nu maakt het een comeback met de Bullet speedster. De oplage is beperkt tot, inderdaad, zeventig stuks. Suzuki voorziet de S-Cross van een nieuwe voorkant met opvallende grille. Achter die grille is nog meer nieuws te vinden...

Geprijsd

Volkswagen levert vanaf eind augustus de vernieuwde Up!. De prijzen beginnen bij 10.590 euro, voor de enige driedeursuitvoering. De vijfdeurs is leverbaar vanaf 10.950 euro. Stekkeren in de Toyota Prius Plug-in Hybrid kan vanaf 34.495 euro. Voor zakelijke rijders lonkt 15 procent bijtelling, maar dan moeten zij de auto nog wel dit jaar op kenteken zetten. 

BMW M760Li xDrive

Na de prijzen van de hybride Hyundai Ioniq vorige week volgen nu die van het volledig elektrisch aangedreven model: vanaf 33.995 euro. BMW voegt een nieuw topmodel toe aan zijn prijslijst. De M760Li xDrive met twaalfcilindermotor kost 242.000 euro. 

Verwacht

Het Beierse merk legt bovendien op dit moment de laatste hand aan de nieuwe generatie BMW 5 Serie. In de productplanning van Mercedes-Benz voor 2017 staan vele nieuwkomers. Zo spotten we de GLA Coupé en een cross-over-uitvoering van de E-Klasse. Talloze keren is de opvolger van de Elise al aangekondigd. Het lijkt erop dat er in 2020 eindelijk een nieuwe generatie van het iconische model wordt gepresenteerd. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Maar liefst dertig innovaties zitten er op en aan de nieuwe Tiguan, zo claimt Volkswagen. Misschien nog wel de belangrijkste 'innovatie' is dat de Tiguan veel minder een terreinauto is dan voorheen, en meer dan ooit een familieauto. In de autotest voelen we ons dan ook de koning te rijk. Speciaal voor de vakantietijd vind je in onze evenementenrubriek weer leuke uitjes. Vrij rijden op het circuit, oldtimers bekijken, autoraces bezoeken of een festival van je favoriete merk, modderhappen met je 4x4, er is weer genoeg te doen.