Tesla Model 3

Met de komst van de Model 3 begin 2018 zal het gebruik van het Supercharger-netwerk niet meer voor alle Tesla-rijders gratis zijn. Tegen betaling kunnen de Model 3-rijders wel gebruik maken van de speciale snelladers.

Tesla biedt met zijn Superchargers een unieke service aan zijn klanten: gratis snelladen op strategische plekken in heel Europa. Voor Model S en Model X-rijders blijft het gebruik van de snelladers in de toekomst gratis, maar bestuurders van de Model 3 moeten gaan betalen om op te laden bij de Superchargers.

“Gratis snelladen heeft zeker een bepaalde waarde. Die extra waarde hebben we losgekoppeld van de prijs van de Model 3. Het rijden van lange afstanden met de Model 3 is nog steeds heel goedkoop, veel goedkoper dan met brandstof, maar het zal niet gratis zijn”, aldus CEO Elon Musk tijdens een aandeelhoudersvergadering.

Het wordt wel mogelijk om een servicepakket te bestellen bij de Model 3, waarmee de eigenaar alsnog toegang krijgt tot de superchargers. Het is niet bekend wat zo’n pakket kost en of Model 3-rijders ook losse laadbeurten kunnen afrekenen. Musk zegt erop te vertrouwen dat veel Model 3-bezitters straks vooral thuis opladen: “Je moet je auto opladen waar je je telefoon laadt: thuis en op het werk.”