Hoe ziet de Rolls-Royce van de toekomst eruit? Die vraag beantwoordt het merk met de 103 EX. Het design is futuristisch, maar de traditionele merkwaarden blijven.

Rolls-Royce neemt een kijkje in de toekomst met de 103 EX concept car. Nooit eerder presenteerde het merk zo’n futuristisch studiemodel. Het merk wil met de 103 EX antwoord geven op de vraag hoe een Rolls-Royce er in de toekomst uitziet. Oftewel: wat verwachten klanten van het merk in de veranderde automarkt?

Het antwoord is simpel: de traditionele merkwaarden van Rolls-Royce moeten bewaard blijven. Dat betekent een stil en comfortabel interieur dat met de hand en van exclusieve materialen is gemaakt. In de Rolls-Royce van de toekomst is nog steeds plaats voor wollen tapijten en houten sierdelen.

Uiteraard is de Rolls-Royce van de toekomst zelfrijdend en elektrisch aangedreven. Hoewel de V12 nu nog heilig is, bereidt het merk zijn klanten erop voor dat de brandstofmotor toch ooit het veld zal moeten ruimen. Een kunstmatige, intelligente assistent, ‘The Voice of Eleanor’, geeft de passagiers informatie over de bestemming of andere informatie waaraan ze behoefte hebben.

Hoe traditioneel de 103 EX bij nadere bestudering ook blijkt, het design van het studiemodel is zeer futuristisch. Er is een prominente plaats ingeruimd voor de statige Rolls-Royce grille, maar verder is alles anders dan bij de hedendaagse modellen van het merk. Neem alleen al de 28 inch wielen, die deels aan het oog onttrokken zijn door bijzonder gevormde wielkasten. Die wielen zelf bestaan uit 65 aluminiumdeeltjes en zijn kunststukjes op zich.