De Maserati Quattroporte en Renault Clio zijn deze week vernieuwd. De Volkswagen- en BMW-groep staan stil bij de toekomst, laatstgenoemde beeldt die ook uit met twee conceptcars.  

Het topmodel van Maserati is vernieuwd. De Quattroporte heeft een luxueuzer interieur, nieuwe veiligheidssystemen en verbeterde aerodynamica. Maserati komt met twee nieuwe uitvoeringen: GranLusso en GranSport. Ook de Renault Clio is uiterlijk gewijzigd. Belangrijker nieuws ligt echter onder de motorkap. 

Skoda deelt een aantal schetsen van de Kodiaq, de nieuwe SUV die het merk later dit jaar zal onthullen. Vanaf juli is de line-up van de Fiat 500 weer compleet, met de sportief ogende 500S erbij. Die kan nu worden besteld. Met het oog op duurzaamheid kunnen we diverse Mercedes-Benz-modellen 'van de toekomst' verwachten. Een wereldprimeur is de GLC op waterstof, die als plug-in hybride verschijnt. Verder komt er onder meer een aparte lijn van elektrische Mercedessen.

Snelle modellen

De krachtigste Volvo ooit is de XC90 T8 Polestar. Volvo's huistuner heeft hiervoor het vermogen van XC90 T8 met 13 pk opgevoerd. Van de onlangs onthulde nieuwe generatie Peugeot 3008 verschijnt ook een sportieve GT. 

De Honda Civic is een van de snelste voorwielaangedreven auto's van Europa. Om dit te demonstreren heeft Honda de auto langs de snelste circuits gestuurd en daar de records laten verpletteren. Het merk maakt ons ook warm voor het eerste optreden van de NSX, met informatie over het nieuwe 'instant response' systeem. 

Rolls-Royce 103 EX

Toekomst

Hoe ziet de Rolls-Royce van de toekomst eruit? Die vraag beantwoordt het merk met de 103 EX. Het design is futuristisch, maar de traditionele merkwaarden blijven. En omdat we in de toekomst vaker auto's zullen gebruiken in plaats van bezitten toont het andere BMW-merk, Mini, met de Mini Vision Next 100 hoe 'n deelauto tóch persoonlijk kan zijn. Volkswagen slaat na het dieselschandaal een nieuwe weg in. Tot 2025 wil het bedrijf meer dan dertig volledig elektrische modellen op de markt brengen, zowel van het eigen merk als de andere merken van de Volkswagen Groep. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

In onze actierubriek zul je zien dat de tijd niet heeft stilgestaan met lekker veel nieuw voordeel. Btw-vrije auto's, introductievoordeel bij nieuwe modellen of zomeracties, je vindt het allemaal. Inmiddels ligt de mei-vakantie weer 'ver achter ons' maar niet getreurd: ook de komende tijd zijn er volop leuke auto-evenementen. Vooral Porsche-rijders en -liefhebbers komen goed aan hun trekken. Neem eens een kijkje in de evenementenrubriek.