Schets Porsche Panamera

Porsche onthult volgende week de nieuwe Panamera. Het model moet volgens het merk ‘nieuwe standaarden zetten en tegenstellingen verenigen’.

Porsche onthult op 28 juni de tweede generatie Panamera in Berlijn. De vierdeurs sportauto laat volgens het merk de moed van Porsche zien om te veranderen. De komst van de Panamera was daar al een bewijs van, net als die van Cayenne, Macan en dieselmotoren. De nieuwe Panamera gaat het op een aantal gebieden weer anders doen dan voorheen, maar Porsche treedt hierover nog niet in detail.

Het nieuwe design zal minder spraakmakend zijn dan dat van de huidige generatie. Schetsen, teasers en spionagefoto’s laten zien dat het nieuwe Panamera meer 911-trekjes krijgt en dat komt het ontwerp uiteraard ten goede.

Sportauto-opties als launch control, een meesturende achteras en een sportuitlaatsysteem worden als optie leverbaar op de nieuwe Panamera. Standaard levert Porsche elke auto af met het nieuwe Porsche Connect Plus infotainmentsysteem, dat ervoor zorgt dat het aantal knoppen op het dashboard flink gereduceerd wordt.

De nieuwe Panamera staat begin 2017 in de showroom.