Op de autosalon van Genève in maart mochten we de Toyota C-HR al van dichtbij bekijken, maar de ramen waren nog geblindeerd. Nu opent Toyota virtueel de deuren.

Eindelijk mogen we een kijkje nemen binnenin de Toyota C-HR, de nieuwe compacte SUV van het merk. Net als de buitenkant is ook het interieur verfrissend, met een vormgeving die we niet eerder zagen bij Toyota.

Toyota komt met drie kleuropties voor het dashboard: donkergrijs, zwart-bruin en zwart-blauw. Om het thema van de buitenkant in het interieur door te trekken, zijn er diamantvormige elementen aangebracht – zoals diverse knoppen, de deurpanelen, speakers en zelfs de wijzers van de tellers. Bovenop het dashboard staat een 8 inch beeldscherm met de nieuwste versie van Toyota’s infotainmentsysteem.

Toyota zet de C-HR eind dit jaar in de showroom met twee verschillende aandrijflijnen. Het instapmodel heeft een 116 pk sterke 1.2 turbomotor, die is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of een CVT-automaat. Daarnaast biedt Toyota de C-HR aan met de 122 pk sterke hybride aandrijflijn uit de Prius, die goed is voor een CO2-uitstoot van slechts 88 g/km. Het theoretische verbruik van de C-HR Hybrid is 3,7 l/100 km (1 op 27).

Toyota positioneert de C-HR tussen de Auris en RAV4 in. Met dat in gedachten zetten we in op een vanafprijs zo’n 25.000 euro. De officiële prijzen worden in het najaar bekend gemaakt.