Volkswagen Touareg Executive Edition

Volkswagen kondigt de Touareg Executive Edition aan. Het merk brengt een gelimiteerde oplage van deze uitvoering op de markt.

Volkswagen zet de Touareg in het zonnetje met de Executive Edition. Het meest opvallend aan deze uitvoering is de kleur: Malbec Red, vernoemd naar een Franse wijndruivensoort. Deze bijzondere rode kleur is speciaal voor Executive Edition samengesteld, maar wordt niet standaard op deze uitvoering geleverd. Er geldt namelijk een meerprijs voor Malbec Red.

Wel standaard op de Executive Edition zijn zwarte 20 inch wielen, getinte ruiten en rookglas voor de achterlichten. Binnenin is de gelimiteerde Touareg aangekleed met nappalederen bekleding op de stoelen. Het leer is afgewerkt met bruine stiksels die in diamantvorm zijn aangebracht. De stoelen zijn elektrisch verstelbaar en voorzien van verwarming en ventilatie. Verder is het interieur verfraaid met houten dashboardpanelen, verlichte instaplijsten, sfeerverlichting en Executive Edition-badges.

Volkswagen levert de Touareg in Nederland met een motor, de 262 pk sterke 3.0 TDI. Met die dieselmotor wordt dus ook de Executive Edition leverbaar. De prijs is nog niet bekend.