De XV Concept is het grote nieuws van Subaru op de autosalon van Genève. Dit studiemodel blikt vooruit naar de volgende generatie XV, die over een jaar of 2, 3 op de markt komt.

Hoewel Subaru een helder signaal afgeeft met de XV Concept, wil de woordvoerder van het merk alleen in algemene termen spreken: “Er zijn designelementen in deze concept car die je mogelijk terug gaat zien op toekomstige modellen. Denk dan vooral aan de C-vormige lichten en de welving aan de zijkant ter hoogte van de deurgrepen.”

De XV Concept geeft ook vooral aan waar Subaru naar toe wil, een weg die is ingezet met het meest recente model - de Levorg. “Het design wordt robuuster, onze auto’s krijgen een meer solide uitstraling.” De XV heeft onlangs een update gehad, dus het nieuwe model zal nog zeker 2 jaar op zich laten wachten.

Subaru gaat de komende jaren de productiecapaciteit verhogen, waardoor er meer modellen in Europa verkocht kunnen worden. Er is een grote kans dat de Impreza terugkeert naar ons land, als het merk de nieuwe generatie introduceert eind dit jaar. De woordvoerder kan en wil daar nog niet al te veel over zeggen: “Subaru heeft nu een beperkt aantal productieplaatsen, dus er is een limiet aan het aantal auto’s dat we hier kunnen verkopen. Dat gaat de komende jaren veranderen, er komt iets meer focus op de Europese markt.”

Over mogelijke hybridetechniek in de volgende generatie XV is hij duidelijk: “We zijn ermee bezig, maar veiligheid gaat bij Subaru vóór verbruik bij de ontwikkeling.”