Nog dit jaar krijgen we nieuwe generatie Land Rover Discovery te zien. Het merk ontwikkelt van het nieuwe model ook een extreme off-road-versie.

De huidige generatie loopt alweer zo’n 12 jaar nagenoeg ongewijzigd mee. Dit jaar komt er een opvolger, die gebaseerd zal worden op de Discovery Vision Concept uit 2014 (foto's). Maar daar blijft het niet bij, Land Rover ontwikkelt volgens Autocar namelijk ook een extreme off-road-uitvoering van het nieuwe model.

Die zal meer nog dan de reguliere uitvoeringen in staat zijn om (ver) buiten de gebaande paden te treden. Dat is mogelijk door aanpassingen zoals de montage van terreinbanden, meer bodemspeling, extra beschermingsranden, aangepaste bumpers voor een betere aanloop- en afrijhoek en extra uitrusting.

De speciale Discovery wordt ontwikkeld door de afdeling Special Vehicle Operations, die ook verantwoordelijk is voor de snelle SVR-versies van de Range Rover-modellen. De ruige Discovery zal ongeveer anderhalf jaar na de reguliere versie verschijnen.