Lang was onzeker of en wanneer de waterstofauto Toyota Mirai naar Nederland zou komen. Nu is er duidelijkheid: hij komt, in het najaar.

Toyota heeft aangekondigd dat de Mirai in het najaar naar Nederland komt. Lang was onduidelijk of de waterstofauto naar ons land zou komen, omdat het netwerk van waterstofstations in Nederland niet voldoende ontwikkeld is. Nu heeft Toyota dus toch besloten de auto in ons land te gaan leveren, in de hoop dat er snel nieuwe tankstations worden geopend.

De Mirai is de eerste waterstofauto van Toyota. De bijzonder vormgegeven sedan heeft een brandstofcel aan boord die met waterstof en zuurstof elektriciteit opwekt, waarmee de elektromotor gevoed kan worden. De Mirai heeft een actieradius van 500 kilometer, het tanken van waterstof duurt net als bij gewone brandstof slechts een paar minuten.

Nederland is het zevende land in Europa waar de Mirai verkocht wordt. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg, Toyota zal in aanloop naar de introductie met meer verkoopinformatie komen.