Volkswagen laat er geen gras over groeien. Naast de Golf GTI Clubsport S presenteert het merk op de Wörtherseetour 2016 de Golf GTI Heartbeat en Golf R Variant Performance 35, samen goed voor 750 pk.

Volkswagen pakt uit met snelle ‘Golfjes’ tijdens het jaarlijkse GTI Treffen aan de Wörthersee in Oostenrijk. Naast de Golf GTI Clubsport S, die daadwerkelijk gebouwd gaat worden, komt het merk met twee studiemodellen, ontwikkeld door trainees. Bij zowel de GTI Heartbeat als de R Variant Performance 35 draait het om pk’s, heel veel pk’s.

De GTI Heartbeat heeft 400 pk, 10 pk voor elk jaar dat de Golf GTI bestaat. De concept car draagt de kleur Reflex Silver Metallic en is voorzien van een honingraatprint. Een hoogglans zwarte bodykit en 20 inch wielen zorgen voor een stoere uitstraling.

Een andere groep trainees werkte de afgelopen maanden aan de Golf R Variant Performance 35. Het getal 35 verwijst naar het vermogen, dat met 50 pk is opgekrikt naar 350 pk. Bovendien is het dit jaar voor de 35ste keer dat GTI-fans naar de Wörthersee in Oostenrijk komen. De Variant is de voor de gelegenheid verfraaid met een multilaags lak, luchtroosters in de motorkap, een audiosysteem met 2.500 Watt vermogen en een led-sterrenhemel.