Tesla Model 3

Dus jij dacht dat de auto die Tesla eerder dit jaar onthulde al het definitieve ontwerp is Model 3? Mis! Tesla zet op dit moment de puntjes op i van het design.

Weinig productonthullingen in de afgelopen jaren kregen zoveel aandacht als die van de Tesla Model 3. Het merk toonde vorige maand de auto voor het eerst aan het grote publiek, dat enthousiast reageerde met honderdduizenden voorinschrijvingen. Ze weten echter nog niet precies wát ze krijgen, want de onthulde Tesla Model 3 is nog een prototype. Het merk legt op dit moment de laatste hand aan het ontwerp.

Tesla-CEO Elon Musk heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekend gemaakt dat er de afgelopen weken veel vooruitgang is geboekt. In juni verwacht het merk het ontwikkelingswerk voor het design zo’n beetje af te kunnen ronden. Het gaat dan om details ten opzichte van de Model 3 die we in april te zien kregen: koplampen, bumpers, dat soort zaken. Het interieur hebben we overigens nog helemaal niet gezien.

Tesla wil niks aan het toeval overlaten. De Model 3 markeert eind 2017 een nieuwe fase in het bestaan van het merk, het opschakelen naar massaproductie. Om vertraging te voorkomen, heeft het merk strenge deadlines gesteld aan toeleveranciers. Bij de Model X liep de productiestart nog vertraging op doordat enkele onderdelen niet op tijd geleverd konden worden.