Mini plakt een bekende naam op de drie- en vijfdeurs hatchback. De nieuwe Seven-uitvoering is aangekleed met diverse opvallende accessoires.

Mini komt met de Seven-uitvoering. De striping op de motorkap is een van de opvallendste kenmerken van deze uitvoering. De kleur Lapisluxury Blue is alleen op de Mini Seven verkrijgbaar, naast drie andere kleuren. Het dak en de spiegelkappen zijn altijd zilvergrijs. Verder is de Seven aangekleed met specifieke lichtmetalen wielen en logo’s aan de zijkant.

In het interieur word je verwelkomd door instaplijsten met Seven-opschrift, speciale ruitjesstof op de stoelen en lederen bekleding. Op het dashboard zijn hoogglans zwarte sierlijsten aangebracht en een Seven-logo op de middenconsole herinnert de passagiers eraan in welke uitvoering ze zitten.

De Mini Seven is leverbaar als Cooper, Cooper S, Cooper D en Cooper SD. Dat wil dus zeggen: met twee verschillende benzinemotoren en twee diesels, met vermogens van 116 tot 192 pk. De meerprijs van de Seven-uitvoering op de Cooper en Cooper D bedraagt 2.600 euro, op de Cooper S-modellen 1.800 euro.

De Mini Seven is verder aan te kleden met het Seven Chili-pakket, met onder andere led-koplampen, automatische klimaatregeling, een boordcomputer, rijstandenschakelaar en regen- en lichtsensoren.