Voor de GT supercar heeft Ford ruim 6.500 bestellingen ontvangen. De eerste vijfhonderd gelukkige kopers kunnen optioneel voor carbon wielen kiezen.

Ford biedt optioneel koolstofvezel wielen aan voor de GT supercar, die eind dit jaar bij de dealers arriveert. De velgen kunnen worden besteld - tegen een nog onbekend bedrag - in plaats van de standaard lichtmetalen exemplaren. De weefstructuur van het materiaal is te zien. De wielen worden zowel in mat als glanzende afwerking aangeboden.

De carbon wielen hebben enkele voordelen ten opzichte van de lichtmetalen. Per stuk wegen ze bijna een kilo minder. Dat betekent minder werk voor de ophanging en dat verbetert weer de tractie en de controle die je als bestuurder kunt uitoefenen. Ook heeft het een positief effect op de acceleratie, het remmen en dynamisch rijden. En natuurlijk is carbon sterker dan aluminium. Beide soorten wielen hebben een diameter van 20 inch.

Ford GT

Voorlopig uitverkocht

De verkoop van de GT is een groot succes voor Ford. In een maand tijd heeft de Amerikaanse autobouwer wereldwijd 6.506 bestelformulieren ontvangen. Het heeft daarop de inschrijving gesloten want dit jaar produceert het merk slechts 250 stuks GT's. Volgend jaar volgt eenzelfde aantal.

De vijfhonderd gelukkigen zullen binnen 90 dagen bericht ontvangen dat zij door Ford zijn geselecteerd als koper. Hiervoor onderzoekt het merk onder meer of de inschrijvers zelf in de auto zullen gaan rijden. Het merk wil hiermee voorkomen dat de Ford GT door verzamelaars wordt opgekocht voor doorverkoop (lees: speculatie) of om binnen te staan. Iets waar wij ons bij aan willen sluiten.