De week waarin Formule 1-coureur Max Verstappen wereldgeschiedenis schreef was ook belangrijk voor Volvo, die twee belangrijke conceptcars presenteerde. BMW hield het bij nieuwe motoren. 

Volvo heeft z'n techniek en designstrategie voor compacte modellen geïntroduceerd aan de hand van twee conceptcars. De cross-over (de aanstaande XC40 die ook met plug-in hybride en elektrische aandrijving verschijnen zal) en 'sportback' staan op het geheel nieuwe, flexibele en modulaire CMA-platform. Bekijk de twee video's en je weet wat het Zweedse merk in petto heeft.

Een andere conceptcar, de Aston Martin Vanquish Zagato, schittert dit weekend op het concours voor historische en exclusieve auto's, Villa d'Este. 

BMW-modeljaar updates

Vanaf juli zijn acht modellen van de BMW 1 Serie en 2 Serie te verkrijgen met nieuwe viercilinder benzinemotoren. Een nieuwe generatie zescilindermotor zorgt voor vier nieuwe M Performance-modellen van dezelfde, compacte series. Verder presenteert het merk de 750d xDrive en verlengde 750Ld xDrive. Voor deze modellen is er een nieuwe zescilinder common-rail dieselmotor die als eerste ter wereld vier turbochargers heeft.

Aston Martin Vanquish Zagato Concept

Prijzen en speciale edities

Met de nieuwe 1,0 liter TSI-driecilinder rijd je de Skoda Octavia tegen 21 procent bijtelling. Vanaf de zomer is de nieuwe Toyota Hilux in Nederland leverbaar. Ondernemers krijgen 'em al mee vanaf 18.595 euro. Rolls-Royce zwaait de huidige generatie Phantom uit met de Zenith Collection. De Lotus-fabriek in Hethel bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met de Evora 400 Hethel Edition. 

Autotests

Twee praktische maar toch heel verschillende auto's zijn door ons getest: de poespasvrije Fiat Tipo en de dynamisch rijdende plug-in hybride BMW 225xe Active Tourer. Houd onze testrubriek in de gaten; we brengen algauw ook verslag uit van de vernieuwde Peugeot 2008.