Volkswagen telt af naar de onthulling van de nieuwe generatie Crafter. De grootste bestelauto van het merk krijgt een complete make-over.

Volkswagen onthult in het najaar een nieuwe generatie Crafter. Het nieuwe model is 100 procent Volkswagen, in tegenstelling tot de huidige generatie die in samenwerking met Mercedes-Benz werd ontwikkeld. De volledig nieuwe Crafter wordt in een nieuwe fabriek in Polen geproduceerd.

Volkswagen introduceert diverse technische hoogstandjes uit zijn personenauto’s in de nieuwe Crafter. Je moet dan denken aan een achttraps automaat en assistentiesystemen, zoals adaptieve cruise control, een noodremsysteem, een parkeerassistent en een systeem dat waarschuwt voor achteropkomend verkeer.

Het dashboard, waarvan het merk nu alvast een aantal tekeningen vrijgeeft, is volgens Volkswagen net zo luxe als dat van een personenauto. Dankzij de vele vakjes en bakjes is het interieur zo praktisch als je van een bedrijfswagen verwacht.

De nieuwe Crafter krijgt de beschikking over een ‘nieuwe generatie dieselmotoren’. Dat wil zeggen: motoren die zijn aangepast voor bedrijfstoepassingen. De bestelwagen wordt verkrijgbaar met voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving.