Volkswagen heeft de Amarok ingrijpend vernieuwd. De nieuwe zescilinder dieselmotoren werden eerder al toegelicht en nu mogen we een kijkje nemen in het nieuwe interieur.

De vernieuwde Volkswagen Amarok ziet er aan de buitenkant in grote lijnen hetzelfde uit, maar binnenin werd alles anders. Het nieuwe dashboard, waarvan Volkswagen nu de eerste foto vrijgeeft (afbeelding 2), kenmerkt zich door rechte lijnen, scherpe hoeken en een strakke afwerking, zoals we gewend zijn van het merk.

Om het interieur naar een hoger plan te tillen is niet alleen de vormgeving van het dashboard nieuw, maar komt Volkswagen ook met nieuwe opties, zoals ergonomisch verantwoorde, veertienvoudig verstelbare stoelen. In de middenconsole prijkt een nieuw infotainmentsysteem, waarmee vergaande integratie van een smartphone mogelijk is. Nieuwe elementen in het interieur zijn verder de frameloze binnenspiegel en de schakelflippers achter het stuur, in de automaatversies. De achteruitrijcamera is een nieuwe optie die manoeuvreren makkelijker maakt. 

De Amarok is verder uitgerust met een digitale stemversterker, waardoor inzittenden voorin niet hun stem hoeven te verheffen om met de passagiers te kunnen praten.

De vernieuwde Amarok komt in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt. De prijzen zijn nog niet bekend.