Volkswagen heeft de Beetle opgepoetst. Een nieuwe voorbumper, nieuwe uitvoeringen en een update van het interieur zorgen ervoor dat de Beetle er weer even tegenaan kan.

Het meest eigenzinnige model van Volkswagen is vernieuwd. De Beetle heeft een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten, voor een sportievere uitstraling. De achterlichten zijn voorzien van een getinte beglazing en verder zou je het vernieuwde model kunnen herkennen aan de nieuwe, 17 inch wielen.

Binnenin vind je een nieuw bedieningspaneel voor de klimaatregeling, de laatste versie van het infotainmentsysteem van Volkswagen en vernieuwde kunststoffen. Nieuw is de Denim-uitvoering (foto 6), een vervolg op de Jeans Beetle uit 1974. Deze uitvoering draagt de kleur Stonewash Blue Metallic en heeft een 'spijkerstof' cabriodak. In het interieur wordt het thema doorgezet met de speciale stoelbekleding en matblauwe dashboarddelen.

De vernieuwde Beetle wordt onveranderd leverbaar als hatchback en cabriolet. Motorisch blijft alles bij het oude. Het huidige model is in Nederland leverbaar met twee benzinemotoren, een 105 pk sterke 1.2 TSI en een 1.4 TSI-motor met 150 pk.

De prijzen van de vernieuwde Beetle zijn nog niet bekend. Bestellen kan vanaf volgende maand en de leveringen starten na de zomer.