Het lijkt erop dat er een facelift aanstaande is van de Opel Zafira: officiële afbeeldingen van een aangepaste Zafira staan in een configurator online.

Omstreeks 2018 wordt een nieuwe generatie Opel Zafira verwacht. Voordien zal de huidige Zafira Tourer, die uit 2012 stamt, nog een facelift krijgen. Die lijkt aanstaande te zijn nu afbeeldingen van het model via een on-line configurator zijn gelekt. De foto's zijn voorzien van het officiële beeldmerk van Opel.

Dankzij de 360 graden-functionaliteit van de configurator kunnen we de gefacelifte Zafiravoor en achter bekijken. De grootste wijzigingen lijken zich aan de voorzijde te voltrekken. De Zafira verliest de boomerang-vormige lichtunits; de verlichting gaat er nu meer uitzien als die van de Opel Astra. Samen met een nieuwe bumper geeft dit de Zafira een wat breder aanzicht. Verder zijn een nieuwe grille, luchtinlaten en mistlampen te zien. Achterop zijn eveneens de lichtunits en bumper aangepast. 

Er zijn ook foto's van het dashboard gelekt. Het valt direct op dat de gefacelifte Zafira - die weer van de naam Tourer lijkt te worden ontdaan -  over veel minder knoppen beschikt. Lekker opgeruimd, met een nieuw display in het midden dat vast via aanraking bediend kan worden. We verwachten dat dit nieuwe functies met zich meebrengt voor bijvoorbeeld smartphone-uitwisseling. Ook het instrumentenpaneel en stuurwiel zijn nieuw. Je leest het hier zodra de facelift officieel wordt aangekondigd.