Ferrari LaFerrari

Ferrari heeft de LaFerrari Spider getoond aan een select aantal klanten. Daarmee is de komst van het nieuwe model bevestigd.

Ferrari is gestart met de verkoop van de LaFerrari Spider. Dat blijkt uit woorden van CEO Sergio Marchionne, die tegen Automobile heeft gezegd dat de auto tijdens een besloten evenement is getoond aan potentiële klanten. Hij bevestigt daarmee de komst van de auto maar ook dat het model waarschijnlijk al bij de onthulling volgend jaar uitverkocht zal zijn.

Het is niet bekend hoeveel exemplaren Ferrari van de LaFerrari Spider gaat maken. De 499 stuks van de coupé waren ook al in no-time verkocht. De Spider krijgt waarschijnlijk een targadak, omdat dan het gewicht van de auto laag kan blijven. Een andere optie is een hardtop, zoals de 488 Spider die ook heeft. De constructie daarvan brengt wel extra kilo’s met zich mee.

De LaFerrari Spider krijgt dezelfde techniek als zijn dichte broer. De hybride aandrijflijn met 950 pk zal ook in de Spider voor monsterlijke prestaties zorgen.