Volvo slaat zijn vleugels uit. Het merk verplaatst de productie van de S90 in de toekomst naar China ‘om beter aan de vraag te kunnen voldoen’.

Volvo breidt uit in China en dat heeft ook gevolgen voor Europa. Het merk verhuist de productie van de S90 van Zweden naar China, waar de auto’s in een fabriek van het Chinese moederbedrijf Geely gebouwd gaan worden. Volvo zegt op deze manier beter aan de vraag naar zijn modellen te kunnen voldoen. Door de verhuizing onstaat er meer productieruimte voor andere modellen in de fabriek in Zweden.

Volvo is het eerste Europese merk dat auto’s in China bouwt voor de Europese markt. De V90 zal onveranderd in Zweden van de band blijven lopen, die auto is vooral voor de Europese markt interessant.

De productieverhuizing zal geen invloed hebben op de kwaliteit van de S90, de fabriek in China wordt door Volvo gerund. Deze beslissing betekent niet dat er geen auto’s meer in Europa gebouwd gaan worden, de huidige fabrieken in Zweden en België blijven operationeel. De fabriek in Gent gaat bijvoorbeeld de nieuwe 40-serie van het merk bouwen.