Vandaag start de productie van de nieuwe Mini Countryman bij VDL NedCar in het Nederlandse Born. Wij konden deze week al kennis maken met de SUV, die op alle gebieden een flinke sprong vooruit maakt.

Mini begint vandaag met de productie van de nieuwe Countryman bij VDL Nedcar in Born, nog voor het officiële debuut van de auto op de Los Angeles Auto Show, die later deze maand begint. Wij konden deze week al even zitten in de nieuwe Countryman. Dat hij 20 centimeter langer is dan het uitgaande model merk je met name achterin. Daar is de ruimte, mede dankzij de verschuifbare achterbank, riant.

Het dashboard van de Countryman is speels vormgegeven, iets dat hand in hand gaat met de belofte van Mini dat het merk ‘stoerder’ wil zijn dan voorheen. De bekende Mini-elementen, zoals het ronde deel in het midden van het dashboard en de tuimelschakelaars, zijn gelukkig gebleven. Over bijna de gehele breedte van het dashboard loopt een sierstrip met strepen, die naar wens kunnen oplichten in allerlei kleuren. Het geheel ziet er smaakvol uit en is gemaakt van mooie kunststoffen.

“De Mini Countryman is niet mini meer”, zegt Communications Manager Christiaan Dols treffend. Dat hoeft ook niet, want het merk wil niet alleen zijn ‘loyale kopers’ binnenboord houden maar ook een bredere doelgroep aanspreken: “Deze auto is onderdeel van de herpositionering van Mini, waarin het merk mannelijker, zakelijker en stoerder wil zijn.” 

Prijzen en andere informatie vind je ons eerdere artikel over de Countryman.