Toyota iQ EV

Toyota gaat niet alleen kleine auto's met een volledig elektrische aandrijving maken. In 2020 kunnen we het eerste grote model verwachten.

Toyota gooit het roer om. Het merk gaat tóch grote elektrische modellen maken. De strategie van Toyota was tot nu toe om alleen volledig elektrische stadsauto’s te ontwikkelen, modellen die geschikt zijn voor korte afstanden. Voor de lange afstand zette het merk tot nu toe in op waterstof- en hybridetechniek, zoals de Prius Plug-in en Mirai laten zien. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op bronnen in Japan, is Toyota nu toch gestart ontwikkeling met een groot model dat 100 procent elektrisch rijdt met alleen accu’s.

Toyota verandert van strategie omdat de batterijen beter worden en de subsidies voor volledig elektrische auto’s in bepaalde landen steeds hoger. Het merk wil met een auto komen die 300 kilometer kan rijden op een acculading.

Toyota heeft de geruchten bevestigd noch ontkend. Het Japanse merk blijft bij het statement dat ‘voor elke auto naar de juiste oplossing wordt gezocht’.