Ford blijft de EcoSport doorontwikkelen. Het merk heeft een vernieuwde versie voorgesteld, waarbij met name het interieur is aangepakt.

De Ford EcoSport is in Nederland nog maar 2,5 jaar op de markt en krijgt alweer zijn tweede update. Ford stelt het vernieuwde model voor naar aanleiding van de introductie van het model op de Amerikaanse markt. De auto die je op de foto’s ziet wijkt op details van de vernieuwde EcoSport die we in Europa krijgen. Het is nog niet bekend wanneer Ford de nieuwste versie naar ons land haalt.

Aan de voorkant zijn er een aantal in het oog springende wijzigingen, zoals de nieuwe grille en bumper en aangepaste koplampen. De grootste wijzigingen zijn in het interieur te vinden, Ford monteert een bijna compleet nieuw dashboard in de kleine SUV. Nieuwe bedieningselementen, mooiere materialen en een modernere vormgeving tillen het binnenste van de EcoSport naar een hoger niveau. Ford levert als optie zelfs sfeerverlichting.

De vernieuwde EcoSport wordt leverbaar met het meest recente multimediasysteem van Ford, Sync3 genaamd. Dit systeem is te bedienen via een 8 inch touchscreen en beschikt over nieuwe snufjes, zoals smartphone-integratie via Android Auto en Apple Carplay.   

De vernieuwde EcoSport wordt leverbaar met de bekende, 125 pk sterke 1.0 EcoBoost benzinemotor en de 1.5 TDCi dieselmotor. Overige verkoopinformatie verwachten we in de loop van volgend jaar.