Iemand moet de snelste zijn en voor nu is dat het nieuwe Chinese automerk Nio. De supercar EP9 die het bedrijf nu onthult, accelereert in 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u.

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van Nio gehoord en dat kan kloppen. Het bedrijf doet onder de naam NextEV mee aan het elektrische racekampioenschap Formula E en presenteert nu zijn eerste straatmodel: de EP9. Het is een supercar die meteen van zich doet spreken als 'de snelste elektrische auto ter wereld'.

De EP9 accelereert in slechts 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u en in 7,1 seconden van 0 naar 200 km/u. Bizarre cijfers, maar het wordt nog mooier. De nieuwe supercar legt namelijk een rondje Nürburgring af in 7.05:12 minuten, dat is de vijfde tijd ooit voor een straatauto en slechts een fractie langzamer dan de Porsche 918 Spyder en Lamborghini Aventador SV eerder lieten noteren.

Het enorme vermogen van 1.000 kW (1.360 pk) wordt geproduceerd door vier elektromotoren, bij elk wiel een. Elke motor heeft zijn eigen versnellingsbak, die direct op de as van de wielen is gemonteerd. Het accupakket is goed voor een rijbereik van 427 kilometer en in 45 minuten op te laden. De accu’s zijn verwisselbaar, iets dat volgens Nio in slechts 8 minuten te realiseren is.

Het chassis van de Nio EP9 is gemaakt van koolstofvezel en dat lichtgewicht materiaal vind je ook in het interieur veelvuldig terug. Maar liefst vier beeldschermen, waarvan een op het stuur, voorzien bestuurder en passagier van informatie.

De EP9 supercar is een opwarmertje voor wat komen gaat van het nieuwe Chinese merk, dat ook vestigingen in Europa heeft. De oplage van het model is beperkt, de prijs is nog niet bekend.