Audi heeft de Nederlandse prijs van de Q2 Launch Edition bekend gemaakt. Deze speciale uitvoering ter ere van de verkoopstart van de Q2, kost in ons land 40.990 euro.

De eerder aangekondigde Audi Q2 Edition #1 is nu te bestellen. De speciale uitvoering heet in Nederland Launch Edition en kost 40.990 euro. Voor dat bedrag is de auto uitgerust met een 150 pk sterke 1.4 TFCI CoD benzinemotor. Een handgeschakelde zesbak is standaard, voor een S Tronic-automaat vraagt Audi 1.740 euro extra.

De Launch Edition is altijd uitgevoerd in de kleur Quantum Grey, gecombineerd met zwarte accenten zoals de 19 inch wielen, spiegelkappen en delen van de bumpers. Het sportieve S Line-pakket, standaard op de Launch Edition, draagt bij aan de stoere uitstraling van deze uitvoering.

De eerste editie van de Q2 is rijk uitgerust. Onder andere led-koplampen, licht- en regensensoren, een multimediasysteem met navigatie en cruise control zijn standaard. Audi levert de Launch Edition verder met sfeerverlichting, die in tien verschillende kleuren is in te stellen (foto 5).