Toyota-topman Akio Toyoda en Suzuki-baas Osamu Suzuki

Suzuki en Toyota hebben een intentieverklaring getekend om samen veiligheids- en IT-systemen te gaan ontwikkelen. Dat is voor beide merken goed nieuws.

Suzuki en Toyota slaan de handen ineen op het gebied van veiligheid en computersystemen. De twee bedrijven hebben daarvoor een intentieverklaring getekend. De Japanse autofabrikanten gaan onderzoeken op welke gebieden ze elkaar kunnen versterken.

Voor Suzuki biedt de mogelijke samenwerking belangrijke kansen. Omdat het merk vooral kleine auto’s maakt met lage winstmarges, is het voor Suzuki moeilijk om bij te blijven op het gebied van veiligheid en infotainment. Samenwerken met een andere fabrikant betekent meer mogelijkheden om nieuwe systemen te ontwikkelen.

Voor Toyota biedt het optrekken met Suzuki uiteraard ook voordelen. Het merk kan zijn systemen zo verder doorontwikkelen om in de pas te blijven lopen met de Europese en Amerikaanse fabrikanten. Topman Akio Toyoda zegt daarover in een verklaring: “De auto-industrie vernieuwt in hoog tempo, we moeten blijven inspelen op de veranderingen om te overleven. In aanvulling op de nieuwe dingen waar elke fabrikant aan werkt, is het goed om partners te hebben die hetzelfde doel nastreven.”