BMW i Vision Future Interaction

Al in 2012 verscheen het eerste studiemodel van de BMW i8 Spyder. In 2018 krijgen we de langverwachte productieversie van de open i8 te zien.

In 2018 onthult BMW de langverwachte i8 Spyder. Inmiddels 4,5 jaar geleden verscheen het eerste studiemodel en sindsdien doen er verschillende verhalen de rondte over wanneer de auto op de markt komt. CEO Harald Krüger schept nu duidelijkheid. Hij heeft tegen Autocar gezegd dat de i8 Spyder in 2018 op de markt komt. Daarmee komt er een eind aan de onzekerheid, maar nog niet aan het wachten.

Zeer waarschijnlijk valt de introductie van de i8 Spyder samen met de vernieuwing van de i8 Coupé. Er gaan geruchten dat BMW de auto uitrust met een krachtigere elektromotor. In ieder geval ondergaat de i8 enkele cosmetische aanpassingen.

Een studiemodel dat alvast een hint geeft naar die wijzigingen is de i Vision Future Interaction. BMW liet die auto begin dit jaar zien op de elektronicabeurs CES. Je kunt de i Vision zien als een doorontwikkelde versie van de i8 Spyder Concept uit 2012, maar hij dient vooral als podium voor de presentatie van nieuwe infotainmenttechnologie.