Maserati GranTurismo MC Stradale

Maserati komt in 2018 met een nieuwe GranTurismo. Het merk geeft zijn luxe coupé voorrang op de eerder aangekondigde 'kleine' coupe, de Alfieri. Ook die komt, maar daarop moeten we nog wachten tot 2020.

Maserati husselt zijn modelplanning door elkaar. Niet de Alfieri sportcoupé komt in 2018, maar de nieuwe generatie GranTurismo. Giulio Pastore, General Manager Maserati Europe, heeft tegen Autocar gezegd dat de GranTurismo en GranCabrio ‘vitale elementen’ in de line-up van Maserati zijn: “Het merk staat bekend om zijn mooie 2+2 GT’s en daarom komt er [snel] een opvolger.”

In het toekomstplan van Maserati, dat in 2014 werden gepresenteerd, stond de GranTurismo ingetekend voor 2020. Zo lang kan het huidige model, ondanks het nog altijd indrukwekkende design, niet meer mee. Daarom verschijnt de GranTurismo nu in 2018, met als gevolg dat de Alfieri niet voor 2020 op de markt komt.

De nieuwe generatie GranTurismo maakt gebruikt van dezelfde bodemplaat als de andere modellen van het merk. Daarmee zal het nieuwe model een fors aantal kilo’s verliezen ten opzichte van de huidige generatie, wat de rij-eigenschappen ten goede komt. Het was al bekend dat de GranTurismo de beschikking krijgt over een V8 turbomotor met een vermogen van meer dan 560 pk. Dat is minimaal 100 pk meer dan de krachtigste GranTurismo-versies van dit moment hebben.