Autoland is in beweging. Mitsubishi is overgenomen, Lancia verdwijnt uit Nederland, Fisker keert terug én we zijn een nieuw merk rijker. Met ons nieuws houden we je op de hoogte en lichten we toe wat dit allemaal voor je betekent.

Maar eerst een aantal 'reguliere' nieuwtjes. Seat heeft de vernieuwde Leon onthuld, de wijzigingen zijn klein. BMW bouwt van de 500 pk sterke M4 DTM Champion Edition slechts tweehonderd stuks, waaronder 'een zeer beperkt aantal' voor Nederland.

Merkennieuws

We zijn een nieuw merk rijker: Lynk & Co komt uit China maar is net als Volvo onderdeel van Geely. Het wil vanaf 2018 auto's gaan verkopen in Europa, te beginnen met de deze week onthulde cross-over 01. Mitsubishi is nu officieel onderdeel van de Renault-Nissan-alliantie. Samen zullen zij platforms, motoren, hybridetechniek en andere onderdelen gaan ontwikkelen. Lancia verdwijnt van de Nederlandse markt. Dit is dus je laatste kans om een nieuwe Ypsilon te kopen. De dealers blijven actief als servicepunt. 

De volledig elektrische auto van het hernieuwde Fisker krijgt vleugeldeuren. Mini kondigt zijn eerste plug-in hybride aan. Die wordt niet ontwikkeld om zo zuinig mogelijk te rijden, maar voor maximaal rijplezier. Tesla rust al z'n modellen vanaf heden standaard uit met hardware die geschikt is om de auto volledig zelf te laten rijden. De zelfrijdende functies worden de komende jaren via software-updates toegevoegd.

BMW 2 Serie Coupé

Uitstoot

Vorig weekend was er veel commotie over een RDW-onderzoek waaruit blijkt dat dieselauto's in de praktijk veel vervuilender zijn dan toen het voertuig z'n officiële typegoedkeuringstest kreeg. Wij hebben op een rij gezet welke modellen wél slaagden in de RDW-praktijktest. Als volgend jaar de nieuwe EU-emissietest ingevoerd wordt zullen de motoren in kleinere auto's weer groter van inhoud worden: 'upsizen' is de nieuwe trend.

Verder nieuw op Autokopen.nl

De BMW 1 M Coupé wordt alom geroemd als één van de leukste M-modellen die BMW ooit voortbracht. Nu is het tijd om opvolger M2 Coupé te testen. Verheugd concluderen we dat BMW hiermee een kleine sportcoupé van formaat neerzet. Met een nieuwe maand in aantocht hebben we weer leuke auto-evenementen voor je uitgezocht. Veel plezier!