Volkswagen e-Golf 2017

Volkswagen bevestigt dat het bereik van de elektrische Golf 300 km wordt. De gefacelifte e-Golf wordt, net als de Golf op brandstof, aanstaande maand gepresenteerd.

Vooruitlopend op de facelift bevestigt Volkswagen alvast enkele feitjes. De e-Golf krijgt een nieuwe elektromotor. In plaats van 116 pk beschikt de nieuwe krachtbron over een vermogen van 134 paardekrachten.

Het nieuwe accupakket is echter veel belangrijker: heeft de huidige Volkswagen e-Golf een theoretisch bereik van 190 km, de vernieuwde e-Golf kan op papier 300 km ver rijden op een lading stroom. In de praktijk kun je rekenen op een actieradius van circa 200 tot 250 km. Daarmee kan de e-Golf de concurrentie weer aan, want diverse andere merken hebben onlangs hun elektrische auto een groter bereik gegeven.

Het in januari getoonde infotainmentsysteem zal ook in de vernieuwde e-Golf te vinden zijn. Dit biedt onder meer gebarenbediening. De gefacelifte e-Golf wordt in november verwacht, tegelijk met de brandstof aangedreven Golf; mogelijk worden ze op de Los Angeles Auto Show gepresenteerd. Overigens had Volkswagen, zonder er ruchtbaarheid aan te hebben gegeven, de vernieuwde e-Golf stiekem al op de autoshow in Parijs staan (foto).