Mercedes-Benz onthult eind dit jaar een pick-up. Twee studiemodellen laten alvast zien wat we kunnen verwachten van de auto die de naam X-Klasse zal dragen.

Mercedes-Benz komt voor het eerst met een pick-up in de zogenaamde eentons-klasse. Met de Concept X-Class laat het merk nu alvast een voorproefje zien. Het studiemodel is er in twee varianten: Powerful Adventurer en Stylish Explorer. Die laatste moet de bedrijfswagenkwaliteiten van de pick-up benadrukken, terwijl de Powerful Adventurer laat zien dat een werkpaard ook een luxepaard kan zijn.

Mercedes-Benz onthult de productieversie van de X-Klasse eind dit jaar. Zo groot als de verschillen tussen de twee versies van het studiemodel zullen die tussen de uiteindelijke bedrijfswagen- en personenuitvoering niet worden, maar Mercedes-Benz richt zich met de auto wel op twee doelgroepen. Het merk wil met de X-Klasse zelfs ‘nieuwe maatstaven in het segment’ neerzetten.

Om dat te bereiken gebruiken de Duitsers de basis van een model dat zijn kwaliteiten al lang bewezen heeft in pick-up-land, de Nissan Navara. Het beproefde ladderchassis, de V6-dieselmotor en de permanente vierwielaandrijving neemt de X-Klasse over van dat model, verpakt in een herkenbaar Mercedes-jasje.