In een klap introduceert Toyota zeven nieuwe modellen. Samen vertegenwoordigen ze de personenwagenuitvoeringen van de Proace. Voor taxivervoer is er de negenpersoons Proace Shuttle, als MPV de achtpersoons Proace Verso. De meeste prijzen zijn al bekend. 

Toen Toyota eind vorig jaar de nieuwe generatie Proace onthulde maakte het merk direct duidelijk dat naast de bestelbus met bedrijfswagenkenteken er ook een luxe personenwagenuitvoering met geel kenteken zou verschijnen. Nu is die laatste klaar voor introductie. Het blijkt echter niet om een maar om liefst zeven uitvoeringen te gaan. 

Toyota Proace Verso

De Proace Verso-reeks bestaat uit vier modellen bedoeld voor persoonlijk vervoer. Denk bijvoorbeeld aan grote families, een gehandicapte met rolstoel of aan vip-vervoer. Maximaal acht personen kunnen plaatsnemen in de 'full-size MPV' Proace Verso. 

Er is een uitvoering die aan de buitenzijde slechts 4,6 meter lang is en een korte draaicirkel heeft: de Proace Verso Compact. Hiertegenover staat de Proace Verso (Long) Executive voor vip-vervoer. De 'Captain Seats' daarin zijn voorzien van massagefunctie en in rijrichting om te draaien. De Executive heeft extra donker privacy glass en elektrisch bedienbare schuifdeuren links én rechts - met voetbediening. 

Toyota Proace Verso

De Verso Compact-, Medium- en Long-uitvoeringen zijn goed geïsoleerd, netjes aangekleed (chromen interieuraccenten, stoffen vloerbekleding), hebben een comfortabel onderstel en zijn uitgerust als een personenauto. Zo hebben de Medium- en Long-versies een Skyview glazen dak. De achterste zitrijen zijn verschuifbaar, opklapbaar en verwijderbaar. 

Toyota Proace Shuttle

In de Proace Shuttle kunnen maximaal negen personen vervoerd worden. De Shuttle is dan ook bij uitstek geschikt voor taxivervoer. De drie uitvoeringen Medium en Long kunnen daarnaast veel bagage bergen, tot 980 liter achter de derde zitrij. Als de zitplaatsen worden verwijderd ontstaat maximaal 4.900 liter ruimte. Er is ook een Proace Shuttle Compact met dezelfde buitenmaten als de Proace Verso Compact.

Hieronder vind je alle vanafprijzen inclusief btw/bpm en voor de taxi-versies ook exclusief. De Shuttle-versie is slechts in een uitrustingsniveau leverbaar (Cool Comfort), de Verso in drie niveaus met oplopende luxe. Toyota levert de Proace Shuttle en Verso met 1,6 en 2,0 liter dieselmotoren van 95 tot 174 pk. Het maximale trekgewicht van de Shuttle bedraagt 1.800 kg en van de Verso 2.300 kg.

Vanafprijzen Proace Shuttle en Proace Verso
Proace Shuttle
Compact 1.6D-4D 95 pk Cool Comfort 38.995 euro (20.757 euro ex-btw/BPM)
Medium 1.6D-4D 95 pk Cool Comfort 40.935 euro (21.665 euro ex-btw/BPM)
Long 1.6D-4D 115 pk Cool Comfort n.n.b.
Proace Verso
Compact 1.6D-4D 95 pk Aspiration automaat 42.895 euro
Medium 1.6D-4D 95 pk Aspiration automaat 45.495 euro
Long 1.6D-4D 115 pk Aspiration n.n.b.
Long ('vip') 2.0D-4D 150 pk Executive n.n.b.