Mazda 6 SportBreak

Vooruitlopend op de nieuwe bijtellingsregels in 2017 introduceert Mazda liefst negen nieuwe leasemodellen van de Mazda 6. Die krijgen standaard G-Vectoring Control.

Vanaf 2017 geldt voor zowel benzine- als dieselauto's nog maar een bijtellingscategorie. Mazda verwacht hierdoor meer leaserijders die een benzineauto willen bestellen. Daarnaast wil het merk de zakelijke klanten een grotere vrijheid bieden bij de keuze voor een handgeschakelde of automatische transmissie.

Het introduceert daarom van de Mazda 6 liefst negen nieuwe SkyLease-uitvoeringen. Daaronder zitten overigens ook de nieuwe diesels die eerder zijn gepresenteerd. Mazda rust alle nieuwe leasemodellen standaard uit met G-Vectoring Control, een systeem waarbij de motor het koppel aanpast op basis van de input van het stuurwiel.

De beschikbaarheid van SkyLease+-uitvoeringen met handbak en benzinemotor is een primeur. Ook worden de automaatversies van de Mazda 6 op benzine voor het eerst met SkyLease+ en SkyLease GT aangeboden. 

Ter indicatie van de maandelijkse bijtelling geeft Mazda een startbedrag op van 267 euro. Daarmee kun je de handgeschakelde Mazda 6 sedan rijden met SkyLease+. Voor de Mazda 6 Sportbreak begint de bijtelling bij circa 275 euro per maand. Het nieuwe topmodel in het gamma is de 6 Sportbreak SkyLease GT Limited met 165 pk benzinemotor en handbak. Die krijg je standaard mee met 19 inch lichtmetalen wielen, stuurwielverwarming en een achteruitrijcamera.